Početna stranica Kivela Fiat Kivela Alfa Romeo Kivela Salon Kivela Servis  
Kivela Kivela
Alfa Romeo Kivela
Kivela
Giulietta oprema i cijene
Kivela
Kivela Giulia
Kivela Stelvio
Kivela 4C
Kivela 8C Spider
Kivela Giulietta
   
Kivela

U godini kada Alfa Romeo slavi sto godina postojanja, ime Giulietta je danak u svijetu automobila i legenda Alfa Romea. Pedesetih godina, o Giulietti su maštali entuzijasti diljem svijeta, kako o posjedovanju Alfa Romea tako i o uživanju u visokoj razini komfora te tehničkoj izvrsnosti.
Sada je Alfa Romeo Style Centar izradio novu Giulietta, hatchback sa pet vrata, očitog Alfa Romeo izgleda i sposobne za izražavanje velike okretnosti na najzahtjevnijim rutama kao i pružanje udobnosti u svakodnevnim putovanjima. To je zbog nove kompaktne platforme koja, zahvaljujući sofisticiranim tehničkim rješenjima ovjesa, aktivnog dvostrukog zupčanika upravljača i sofisticiranim materijalima te proizvodnim tehnologijama, omogućava iznimno visoke standarde u pogledu komfora, dinamičkih i sigurnosnih značajki.

Nova platforma poboljšana pri držanju ceste te agilnost kod udobnosti i sigurnosti
Giulietta predstavlja potpuno novu platformu - zove se Compact - osmišljena kako bi zadovoljila i najzahtjevnije kupce u pogledu držanja ceste, okretnosti i sigurnosti. Osigurava izuzetne dinamičke performanse te razinu visoke udobnosti, zahvaljujući rafiniranih tehničkim rješenjima ovjesa, sustavu nove generacije upravljača, čvrstoj strukturi koje je izrađena od materijala poput aluminija, čelika visoke čvrstoće.
Ova nova platforma će omogućiti Giulietti da zadovolji potrebe svih kupaca u ovoj kategoriji vozila, kombinirajući udobnost, funkcionalni interijer i velikodušni prtljažnik s dinamičkim značajkama koje pripadaju svakom Alfa Romeo modelu. Nadalje, zadovoljstvo i udobnost vožnje mogu se prilagoditi svakoj specifičnoj potrebi zahvaljujući Alfa DNA selektoru, uređaju koji podešava ponašanje vozila u različitim uvjetima na cesti te stilovima vožnje. Nova platforma Giuliette je dizajnirana za integraciju različitih sustava te ih iskorištavati do kraja, naglašavajući tri set-up funkcije (Dynamic, Normal i All Weather) dostupne putem Alfa DNA selektora. Ovaj uređaj, ugrađen je kao standardna opcija na svim paketima opreme, a dizajniran je da mjenja parametre motora, mjenjača, upravljačkog sustava i Q2 elektronskog diferencijala, uz logiku ponašanja vozila prema sustavu dinamičke kontrole (VDC).

Sportski i udoban talijanski stil
Savršen spoj sportskih osobina i stila, Alfa Romeo Giulietta redefinira tehnološke standarde brenda kao i emocionalne vrijednosti.
Prednji dio vozila prikazuje potpuno novu interpretaciju klasičnog štita koji je ugrađen u prednji odbojnik a smješten između otvora za zrak. To je polazna točka za oblikovanje cijelog automobila, koja kombinira energetsku osobnost s izrazito elegantnim oblikom. Prednja svjetla su izrađena u LED DRL tehnologiji s funkcijom dnevnog svjetla za maksimalnu aktivnu sigurnost.
Čak profil Alfa Romeo Giuliette je prepun osobnosti, dajući dojam okretan i čvrstog automobila. To je prije svega zahvaljujući bočnim prozorima koji podsjećaju na izgled coupéa, naglašavajući dinamičnost i fluidnosti oblika, ali i skrivenim stražnjim ručkama na vratima. Rebra sa strane vozila kao da produžuju automobil dok čiste linije koje završavaju na stražnjem dijelu naglašavaju oblik tijela automobila.
Straga Giulietta također ima karakteristike različitih stilova koji naglašavaju osjećaj mišićavog automobila koji čvrsto vlada na kolniku. Osim toga, kao i prednja svjetla, inovativna su i stražnja koja također koriste LED tehnologiju, i to ne samo zbog stila nego i preventivne sigurnosti.
Konačno, i dimenzije novog automobila su kompaktne i dinamične te u isto vrijeme jamče izvrsnu udobnost kao i prostranost prtljažnika (350 litara): 4,35 m dužine, 1,46 m visine i 1,80 m širine, sa međuosovinskim razmakom od 2,63 m.

Napredne značajke za maksimalnu udobnost
Pažnja na detalje i kvalitetu materijala kod izrade interijera, danas kao i uvijek, najrazvijeniji je kod talijanskog stila. Konkretnije, dominantni koncept u unutrašnjosti novog modela je lakoća. Linije su čiste i razvijaju se horizontalno. Sjedala su udobna, a njihov oblik je dizajniran kako bi se osigurala maksimalnu udobnost tijekom dugih putovanja.
Zahvaljujući naprednoj ergonomiji u dizajnu interijera, svaki prekidač je idealno smješten: najvažniji su grupirani zajedno u središtu armaturne ploče i imaju isti dizajn kao oni na 8C Competizione.
Navigacijski sustav s pop-up display-om omogućuje vozačima sigurni prikaz rute ili mehaničke radne parametre koje postavlja Alfa DNA uređaj.
Praktični pretinci za odlaganje nalaze se u različitim područjima putničke kabine: ispred mjenjača, na središnjoj konzoli i u vratima vozila. Tu su zatvoreni pretinci - ovisno o verziji - na vrhu armaturne ploče, ispod ploče s instrumentima nasuprot suvozača i na prednjim te stražnjim naslonima za ruke.

Inovativni motori za uzbuđenje i ekološku vožnju
Alfa Romeo Giulietta jamči najvišu razinu performansi i tehnologije kroz spektar motora koji su state-of-the-art u smislu tehnologije, performansi i ekoloških normi. U vrijeme komercijalnog lansiranja, biti će dostupna 4 turbo motora, svi su Euro 5 kompatibilani i opremljeni Start & Stop, kao standardna opcija, sustavom za smanjenje potrošnje i emisije štetnih plinova: dvije benzinske verzije (120 KS i 170 KS 1.4TB Multiair 1.4TB) i dva dizelska motora (105 KS 1,6 JTDM 170 KS i 2,0 JTDM). Raspon je završen motorom 235 KS 1750 TBi sa direktnim ubrizgavanjem u kombinaciji s ekskluzivnom opremom Quadrifoglio Verde.
Ova posljednja verzija, Quadrifoglio Verde s 235 KS 1750 TBi motorom, savršeno predstavlja način na koji Alfa Romeo nudi najviše u ovom segmentu. Takav model nije samo prijevozno sredstvo, već vozilo koje se stvarno može povezati s klijentom. Postiže snažna ubrzanja, zahvaljujući velikom okretnom momentu, čak i na malom broju okretaja, te se minimizira uporaba mjenjača zahvaljujući fleksibilnosti tipičnoj za moderne benzinske motore. Detaljnije, 1750 Turbo benzinski motor može se pohvaliti naprednim tehničkim rješenjima uključujući i direktno ubrizgavanje goriva, dvostrukim neprekidnim promjenjivim vremenom otvaranja ventila, turbo punjačem i revolucionarnim sistemom kontrole koji oslobađa motor od turbo rupe. Treba naglasiti da ovaj motor razvija specifičnu snagu od 134 KS / litri što je najviša ikad postignuta kod proizvodnje motora u Alfa Romeu. Specifični okretni moment iznosu 195 Nm / litri te je najviši od svih benzinskih motora u ovoj kategoriji, dok je najveći okretni moment od 340 Nm, postignut na samo 1900 okretaja.
Raspon dostupnih motora može zadovoljiti potrebe svih kupaca. Prije svega 120 KS 1.4TB je idealan motor za one koji su u potrazi za automobilom koji se može nositi u gužvama gradskog prometa uz minimalne troškove održavanja. Turbo motor jamči brz odgovor čak i na malom broju okretaja (maksimalni okretni moment postiže se na samo 1.750 okretaja) dok Start & Stop, u gradu, drastično smanjuje potrošnju i emisiju štetnih plinova bez ugrožavanja udobnost i sigurnosti.
170 KS 1,4 TB Multiair motor koji ujedinjuje visoke performanse s najnižim emisijama štetnih plinova i potrošnjom goriva u svojoj klasi kod benzinskih motora te snage. To je briljantan i fleksibiln motor koji razvija maksimalni okretni moment od 250 Nm (postavka na Dynamic), opremljen Start & Stop sustavom, razina potrošnje goriva i emisije plinova nalikuje dizelskom motoru ovih snaga ( 4,6 l/100 km u extra-urban ciklusu i 134 g / km CO2). Kombinacija ovog motora s novom platformom smješta Giuliettu na vrhu svog segmenta kako zbog svojih dinamičkih značajki tako i zbog udobnosti te praktičnosti u svakodnevnoj uporabi.
105 KS 1,6 JTDM je fleksibiln i ekonomičan dizelski motor koji će iznenaditi kupce brzim odgovorom na gas (u Dynamic načinu rada, maks. Okretni moment iznosi 320 Nm na samo 1750 okretaja) u kombinaciji s iznimno niskom potrošnjom goriva (u ekstra- urbani ciklus, to je samo 3,7 l/100 km). To je moguće zahvaljujući kombinaciji druge generacije Multijet tehnologije i Start & Stop sustava. Prema tome, to je motor namijenjen za sve one u potrazi za automobilom s karakterom i osebujnim stilom kombinirajući to s ograničenim tekući troškovi.
Za korisnike koji koriste automobil uglavnom na autocesti ili koji zahtijevaju maksimalne performanse dizel motora, Alfa Romeo predlaže 170 KS 2,0 JTDM. Taj motor također kombinira drugu generaciju Multijet tehnologije sa Start & Stop sustavom. Rezultat je vozilo s najvišim performansama u ovom segmentu, iznimno fleksibilan u vožnji (s DNA selektorom postavljenim na Dinamički način rada, na raspolaganju je okretni moment od 350 Nm pri 1.750 okretaja), među najnižima po potrošnji goriva i razini emisija štetnih plinova u kategoriji osobnih automobila s ovim snagama (124 g / km CO2 i 4,1 l/100 km u extra-urban ciklusa). Zahvaljujući izuzetnoj kvaliteti nove platforme, ova verzija je spoj dinamičnih performansi s udobnošću i praktičnosti.
Svi motori su u kombinaciji sa 6-stupanjski ručnim mjenjačom koji pripadaju obitalji s tri osovine prijenosa i mogu izdržati i najveće okretne momente te ih prenijeti u visoke vrijednosti. Multiair 170 KS 2,0 JTDM motor će također biti u kombinaciji s inovativnom automatskim mjenjačem koji koristi dvostruku spojku.

Vodeća sigurnost, udobnost i dinamičko ponašanje
Alfa Romeo Giulietta je dizajnirana kako bi se postigla najviša Euro NCAP-a sigurnost koja nudi zaštitu i za vozača i za putnike. Osim toga, nova platforma je osmišljena da garantira maksimalnu interakciju sustava koji su zaduženi za upravljanje dinamikom automobila.
Sve ovo je pod kontrolom Alfa DNA uređaja koji upravlja svim sofisticirani elektroničkim uređajima za dinamičku kontrolu vozila: VDC (Vehicle Dynamic Control), Dual pero Active Steering, Q2 elektronski diferencijal, odziv i okretni moment krivulje motora, sustav kočenja sa pre-fill funkcijom. Svi ovi sustavi jamče sigurnost vožnje i performanse.
Zahvaljujući sofisticiranim tehničkim rješenjima pri izradi ovjesa kao i zbog korištenih materijala (čelik visoke čvrstoće, aluminij, magnezij i xenoy), može zadovoljiti potrebe najzahtjevnijih kupaca koji traže udobnost i tihi rad te stavlja Giuliettu na vrhu svoje klase.

Širok raspon opreme
Zadovoljavajući različite potrebe vozača u C segmentu vozila koji su u potrazi za zadovoljstvom i udobnosti vožnje, Alfa Romeo Giulietta je dostupna u dvije verzije (progression i Distinctive), zajedno sa dvije prilagodbe (Sport Pack i Premium Pack).
Svi uređaji povezani s aktivnom i pasivnom sigurnošću su ugrađeni kao standard na cijelom rasponu. Progression verzija dolazi sa sustavom Alfa DNA (sa Q2 elektronski diferencijal i DST), VDC (uključujući ASR i Hill holder), 6 zračnih jastuka, prednji sigurnosni pojasevi s dvostrukim zatezačima i prednja sjedala s anti-whiplash sustavom kao standard. Standardna oprema uključuje ručni klima, 16''kotači, prednji i stražnji električni prozori, putno računalo, radio CD-MP3 player s 6 zvučnika. Distinctive verzija koja se nadovezuje na Progression nudi slijedeće: 16 "aluminijske naplatke, dual zone automatski klima uređaj, kožni upravljač s kontrolama radija, prednji naslon za ruke s pretincem, tempomat, svjetla za maglu, rekonfigurabilnu upravljačku ploču, sjedala presvučena u tkaninu Competizione, prednji naslon za ruke, i uokvirivanje bočnih prozora stilskim kromiranim umetcima. Nadzornu ploču na Distinctive inačici isto tako možete birati u različitim izvedbama: magnezij siva, Ghiaccio bijela , Alfa Crvena te polirana boja brušenog aluminija.
Dodatno Giuliettu također možete prilagoditi s dva specifična paketa (Sport i Premium). Prvi paket je dizajniran da naglasi sportski karakter vozila i uključuje 17''ili 18''aluminijske naplatke, bočne zavjesice, sportske papučice, sportska sjedala s kožom i presvlakama od microfiber tkanine, umetci od brušenog aluminija na nadzornoj ploči, polirani okviri farova i tamni interijer (crne obloga stropa i stupova).
Za kupce koji traže još više tehnologije tu je i kompletna navigacijska oprema. Premium Pack uključuje bi-xenon svjetla s AFS funkcijom, Blue & Me sistem s Bluetooth funkcijom, USB priključak i MP3 player, radio / mobitel kontrole na upravljaču, stražnje parking senzore, kiša-sumrak-vlažnost senzore, električno sklopive retrovizore i elektroktomatske retrovizore.
Za prilagođavanje svoje Giuliette, kupci također mogu birati opcije kao što su veliki panoramski stakleni krov, navigacijski sustav sa kartama i pop-up zaslonom i Bose ® Hi-Fi. Osim toga, dostupan je i Blue & Me-TomTom Sustav koji dodaje navigaciju funkciji Blue & Me ®.
Tu je i posebna Quadrifoglio Verde (djetelina s četiri lista), legendarni brand kojim su se natjecali na stazama diljem svijeta. Dostupna samo na 235 KS 1750 TBi motoru, ova posebna verzija ističe se svojom sportski spuštenom visinom vožnje (15 mm sprijeda i 10 mm straga), 17''kotači (18''kao opcija), pojačan kočioni sustav s čeljustima u Alfa crvenoj boji, kao i sportskog interijera što uključuje sportska kožna sjedala. Sve je dizajnirano kako bi Giulietta bila vodeća u segmentu aktivne i pasivne sigurnosti. Također nudi vrlo nisku potrošnju goriva za ovu količinu snage. "Quadrifoglio Verde" tako kombinira krajnji užitak u vožnji uz veću ekološku svijest za ekološki prihvatljiv sportski duh.

Alfa Giulietta

Alfa Giulietta

Alfa Giulietta

Alfa Giulietta

Alfa Giulietta

Alfa Giulietta

Alfa Giulietta

Kivela Kivela
Kivela © Kivela centar Kostrena d.o.o. 2011.