Početna stranica Kivela Fiat Kivela Alfa Romeo Kivela Salon Kivela Servis  
Kivela Kivela
Alfa Romeo Kivela
Kivela
Stelvio oprema i cijene
Kivela
Kivela Giulia
Kivela Stelvio
Kivela 4C
Kivela 8C Spider
Kivela Giulietta
   
Kivela

ALFA ROMEO STELVIO

PRVI ALFA ROMEO SUV - Uzbudljiv i veličanstven debi

Tvrtka Alfa Romeo od osnutka stvara vozila koja mijenjanju način vožnje i kako volimo svoje automobile: jedinstvena remek-djela dizajna i inženjeringa kojima se ne prestajemo diviti i koja se ne prestaju oponašati.

Danas marka postavlja novu prekretnicu u povijesti dugoj preko 106 godina. Snažni aluminijski motori s ubrzanjem najboljim u klasi, pogon na sve kotače Q4, savršeno raspoređena težina 50/50, prvi primjerci tehnologije i sigurnosnih sustava na svijetu, najbolji u klasi omjer odaziva upravljača i kardansko vratilo od karbonskih vlakana: to je Stelvio koji udovoljava najvišim razinama očekivanja svih zaljubljenika u vožnju i vozača donoseći nenadmašiv užitak pri vožnji.

Kombinira sve funkcije udobnosti i svestranosti SUV modela, uz neukrotiv sportski duh koji može imati samo Alfa Romeo.

INSPIRIRAN IKONSKIM DIZAJNOM ALFA ROMEO - Nepogrešiva emocija

Ikonski dizajn Alfa Romeo temelj je za oblikovanje ovog SUV modela bez premca koji se ističe jedinstvenim i ključnim obilježjima nasljeđa marke i savršeno se stilski poklapa s novim modelom Giulia. Vrhunski dizajn inspiriran nasljeđem u jednakoj je mjeri izvanredan i svrsishovit. Sve je oblikovano na mehaničkoj podlozi, poput odijela izrađenog po mjeri za tijelo sportaša. Svaka je pojedinost pomno promišljena i izrađena da poboljša aerodinamičnost i dodatno naglasi performanse modela Stelvio, bez previše drame. Mi u tvrtci Alfa Romeo to zovemo „Svrsishovita ljepota”.

VANJŠTINA - Više od prosječnog SUV modela

Preko ograničenja svoje kategorije, Stelvio zadržava snažan identitet marke Alfa Romeo i iskonski dojam i smisao legendarnog talijanskog nasljeđa. Dovoljan je jedan pogled i to se jasno ukazuje kroz zaštitni znak s tri režnja sprijeda, fluidne linije i snažan stražnji branik. Sve savršeno ujednačeno proporcijama i s usklađenim površinama.

UNUTRAŠNJOST - U potpunosti usmjerena na vozača

Unutrašnjost modela Stelvio doista je velik pomak u svijetu modela SUV svojom visinom bez premca, a opet sportskim položajem za vožnju, namjenski osmišljenim za dominaciju nad cestom. Unutrašnjost je jednostavna i minimalistička: svaka je pojedinost osmišljena da pojača vaše iskustvo za upravljačem, nema ničeg previše i ništa nije „predizajnirano”. S modelom Stelvio, Alfa Romeo mijenja obrasce kategorije SUV kombinirajući prostranost, ergonomsku udobnost i eleganciju bez premca.

JEDINSTVEN DIZAJN - Emocije se kriju u detaljima

Alfa Romeo je odabrao samo najdragocjenije elemente unutrašnjosti za Stelvio objedinivši tehnološki napredne elemente sa sastavnim dijelovima vrhunske kvalitete. U osnovi dizajn armaturne ploče je elegantan, nadopunjen prirodnim materijalima kao što su furnir od pravog drveta ili aluminij. Sportsko kolo upravljača presvučeno kožom ima ugrađen gumb za pokretanje Start. Sjedala su presvučena inovativnim tehničkim tkaninama i zrnatom kožom Pieno Fiore.

PROFINJENA TEHNOLOGIJA - Nove razine inovacije

Najnaprednije sigurnosne tehnologije i rješenja bez premca u kategoriji. Alfa Romeo nastavio je svoju tradiciju postavljanja ambicioznih ciljeva i uveo izvanredne inovacijske značajke, dok je pritom ostao vjeran svojoj jedinstvenoj filozofiji pri proizvodnji automobila. Stelvio sadrži brojna tehnološki napredna rješenja, pa tako prvi na svijetu ima ugrađeni kočioni sustav (IBS), autonomni sustav kočenja u slučaju nužde (AEB) s prepoznavanjem pješaka i kardansko vratilo u potpunosti izrađeno od karbonskih vlakana. Stelvio je heroj koji piše novu povijest u kategoriji SUV modela, uz nov emotivni moment.

SIGURNOST - Prvoklasni sigurnosni sustavi

Svaka verzija modela Stelvio u osnovnoj opremi ima sustav upozorenja za udarac sprijeda (FCW), autonomni sustav kočenja u slučaju nužde (AEB) s funkcijom otkrivanja pješaka i sustav upozorenja u slučaju napuštanja prometnog traka (LDW). Na zahtjev se ovaj prvi Alfa Romeo SUV može opremiti i prilagodljivim regulatorom brzine (ACC) i sustavom za nadzor mrtvog kuta (BSM) s otkrivanjem vozila pod pravim kutom pri kretanju unatrag kako bi se dodatno popravile značajke aktivne sigurnosti.

IBS - Ekskluzivan sustav prvi takve vrste na svijetu

Ugrađeni kočioni sustav ekskluzivno je rješenje kočenja putem žice, prvi takve vrste na svijetu, koji jamči trenutan i precizan odaziv u svim uvjetima. Sustav ima najbolji zaustavni put u klasi i sprječava vibracije sustava ABS u slučaju naglog kočenja, dok njegov jedinstven dizajn omogućuje značajno smanjenje težine vozila. Zahvaljujući sposobnosti i odazivu kočionog sustava, Stelvio se od brzine 100 km/h do nule zaustavlja za samo 39 metara.

INFOTAINMENT - Napredno sučelje čovjeka i stroja

Stelvio je opremljen potpuno novim Infotainment sustavom, sa širokim zaslonom u boji veličine do 8,8" sa sustavom 3D Navigator kojim se upravlja putem okretne podloge koja se nalazi na središnjem tunelu. Sustav je opremljen naprednim sustavom glasovnog prepoznavanja i u potpunosti je kompatibilan sa svim mobilnim uređajima s operativnim sustavom iOS ili Android. Stelvio se može opremiti i tehnološki naprednim sustavom Sound Theatre by Harman Kardon koji dodatno poboljšava iskustvo vožnje zahvaljujući snazi do čak 14 zvučnika, uključujući subwoofer.

BOLJI DOŽIVLJAJ U UNUTRAŠNJOSTI - Više prostora za vaša osjetila

Prilikom dizajniranja modela Stelvio, tvrtka Alfa Romeo osmislila je novi položaj za vožnju: visok je kako bi dominirao nad cestom kao i na ostalim SUV modelima, ali je istodobno dizajniran za više sportski osjećaj za upravljačem. U modelu Stelvio u iznimnom užitku pri vožnji karakterističnom za Alfa Romeo uživaju svi putnici. Struktura unutrašnjosti je jednostavna, a opet funkcionalna, predviđena za potpuno udobnu vožnju tri putnika straga, s jednostavnim pristupom sjedalima i više prostora za koljena i noge. Prtljažni prostor, s vratima s električnim upravljanjem, zapremnine je 525 litara, dok se stražnja sjedala jednostavno preklapaju i tako stvara dodatni prostor za prtljagu.

ALFA ROMEO PERFORMANSE KONAČNO U SUV MODELU - Emocije bez premca za upravljačem

Stelvio je dizajniran tako da s lakoćom svladava svaki teren, prateći duh i instinkte vozača. Uvijek jamči sportsko i smireno upravljanje – što može zahvaliti svojim jedinstvenim dinamičnim rješenjima i laganoj konstrukciji. Stelvio donosi najizravniji, najbolji u klasi omjer odaziva kola upravljača, zahvaljujući patentiranom ovjesu Alfa™Link i idealnoj raspodjeli težine u omjeru 50/50. Bočne stranice i vrata prtljažnika su od aluminija, a ima i aluminijski motor posebno dizajniran za smanjenje težine. Revolucionarni sustav pogona na sva četiri kotača Q4 nadopunjuje čitav komplet inovacija bez premca koje Alfa Romeo donosi u kategoriju SUV vozila.

Q4 AWD - Stvoren da dominira na svakoj cesti

Prvi Alfa Romeo SUV opremljen je u dodatnoj opciji sustavom pogona na sva četiri kotača Q4, dizajniranom da osigura upravljanje performansama u stvarnom vremenu. Sustav Q4 neprekidno nadzire i prati stanje na cesti i prilagođava stil vožnje za postizanje optimalne raspodjele momenta na osovine. Zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji, ovaj sustav jamči visoke performanse i sigurnost klasičnog sustava pogona na prednje kotače (AWD) zajedno s užitkom pri vožnji bez premca iskonskog sustava pogona na stražnje kotače (RWD) tvrtke Alfa Romeo.

UJEDNAČENOST - Dinamička izvrsnost

Stelvio je dizajniran za osiguranje najboljih performansi u kategoriji upravljanja i udobnosti. Ti su izvanredni rezultati postignuti zahvaljujući savršenoj raspodjeli težine, 50 % na stražnju i 50 % na prednju osovinu, patentiranom ovjesu Alfa™Link i najboljem u klasi omjeru odaziva kola upravljača. Prednji ovjes s dvostrukim ramenima aktivno drži prednje kotače u okomitom položaju u odnosu na tlo, smanjuje mogućnost proklizavanja stražnjih kotača te poboljšava bočno držanje ceste i preciznost upravljanja.

Stražnji ovjes jamči visoke razine bočnog držanja ceste, bez negativnog učinka po udobnost koja je na vrhunskoj razini. Osim toga, značajno smanjenje ukupne težine duguje upotrebi aluminija i kompozitnih materijala na brojnim komponentama.

ALFA DNA - Užitak pri vožnji dostupan na jedan okretaj

Jednostavnim okretanjem komande Alfa™ DNA vozač može odabrati jedan od tri različita načina vožnje. Ovaj sustav mijenja rukovanje i dinamičan odaziv djelujući na parametre motora, osjetljivost kočionog sustava, omjer stupnjeva prijenosa te regulira sustave ESC i ASR. Koji je rezultat toga? SUV bez premca koji omogućuje tri jedinstvena načina vožnje.

TALIJANSKO REMEK-DJELO INOVACIJE - Čista strast

Stelvio dolazi u dvije verzije s 2.0 Turbo benzinskim motorom: snage 200 i 280 ks, oba u kombinaciji sa sustavom Q4AWD. Ponuda 2.2 Turbo dizelskog motora također sadrži dvije verzije, onu snage 180 ks i onu snage 210 ks u kombinaciji sa sustavom pogona na sva četiri kotača Q4. Ponuda je upotpunjena verzijom 2.2 Turbo dizelskog motora snage 150 i 180 ks, u oba slučaja s pogonom na stražnje kotače. Svi motori modela Stelvio imaju blok i glavu motora izrađene od aluminijske legure, što jamči malenu težinu i učinkovitost.

Osim toga, svi motori modela Stelvio dolaze s automatskim mjenjačem s 8 brzina, što jamči maksimalnu učinkovitost po pitanju fluidnosti, performansi i udobnosti.

LAGANI MATERIJALI I NAPREDNA TEHNOLOGIJA - Neprekidno stremljenje ka izvrsnosti

Stelvio ima izvanredan omjer snage i težine zahvaljujući upotrebi iznimno laganih materijala pri izradi: karbonskih vlakana za kardansko vratilo i aluminija za poklopac motora, vrata, branike, vrata prtljažnika, motor i ovjes. Automatski mjenjač s 8 brzina i način vožnje „Advanced Efficiency” dodatno smanjuju potrošnju goriva i emisije štetnih plinova, bez negativnog učinka po rukovanje i performanse.

OPREMA - Odaberite svoj Stelvio

Otkrijte beskompromisnu kvalitetu posvećenu svim opremama novog Stelvia.

BUSINESS

 • 17’’ naplatci od lake legure
 • Alfa Connect Nav 6.5’’ (radio, satelitska navigacija, MP3 reproduktor, Aux-in, Bluetooth®)
 • Dvostruka ksenon svjetla od 35 W sa sustavom AFS
 • Uređaji za pranje farova
 • LED svjetla za maglu
 • Električno preklapanje retrovizora
 • Audio sustav s 8 zvučnika
 • 3,5” TFT zaslon u boji na ploči s instrumentima
 • Kožom presvučeno kolo upravljača s višefunkcijskim komandama i ugrađen gumb za pokretanje
 • Birač načina rada Alfa™ D.N.A.
 • Automatska prednja svjetla
 • Automatski brisači vjetrobranskog stakla
 • Regulator brzine
 • Stražnji parkirni senzori
 • Poklopac prtljažnika s električnim upravljanjem
 • Sustav upozorenja za udarac sprijeda (FCW)
 • Samostalni sustav kočenja u slučaju nužde (AEB)
 • Sustav upozorenja za napuštanje prometnog traka (LDW)
 • Ugrađeni kočioni sustav (IBS)

SUPER

 • 18’’ luksuzni naplatci od lake legure
 • Aluminijska pločica na vratima
 • Presvlake od tehnološke kože/tkanine
 • Dvostruka ksenon svjetla od 35 W sa sustavom AFS
 • Uređaji za pranje farova
 • LED svjetla za maglu (samo dizelski motor)
 • Električno preklapanje retrovizora
 • Audio sustav s 8 zvučnika
 • Ploča s instrumentima s 3.5” TFT zaslonom u boji
 • Kožom presvučeno kolo upravljača s višefunkcijskim komandama i ugrađen gumb za pokretanje
 • Sustav za odabir načina rada Alfa DNA
 • Automatska prednja svjetla
 • Automatski brisači vjetrobranskog stakla
 • Regulator brzine
 • Stražnji parkirni senzori
 • Poklopac prtljažnika s električnim upravljanjem
 • Sustav upozorenja za udarac sprijeda (FCW)
 • Samostalni sustav kočenja u slučaju nužde (AEB)
 • Sustav upozorenja za napuštanje prometnog traka (LDW)
 • Ugrađeni kočioni sustav (IBS)

EXECUTIVE - Kao paket opreme Super, plus:

 • Alfa Connect Nav 8.8’’ (radio, satelitska navigacija, MP3 reproduktor, Aux-in, Bluetooth®)
 • DAB radio
 • 7” TFT zaslon u boji na ploči s instrumentima
 • Automatsko uključivanje dugih svjetala
 • Prednji parkirni senzori
 • Stražnja kamera s dinamičkim prikazom mreže za pomoć pri parkiranju
 • Sustav ulaska u vozilo bez ključa (prednja vrata)
 • Svjetla u vanjskim kvakama
 • Funkcija prigušenja na unutarnjem retrovizoru
 • Funkcija prigušenja na vanjskim retrovizorima
 • Sustav za nadzor mrtvog kuta (BSM) s funkcijom otkrivanja vozila pod pravim kutom pri vožnji unatrag
Kivela Kivela
Kivela © Kivela centar Kostrena d.o.o. 2011.